Tänään aamulla leikkasin tapani mukaan yrttejä munakkaan päälle, mutta niitä tulikin reippaasti enemmän, kun piti. Tarkoitus ei ollut käyttää kaikkia, koska vähempikin riittäisi. Leikkaan yleensä yrttipuskista saksilla koko varren pois ja varresta sitten nappasen lehdet hakkelusta varten. Nyt mukaani lähti enempi minttua, joka lisäsi yrttien määrää huomattavasti. No, päätin tehdä ylijääneestä sitten yrttiöljyä, jota voin käyttää ruokani päällä halutessani. 🙂 Meillä on pieniä suihkepulloja, johon öljyä voi lisätä. Kyseessä kun tosiaan on pienestä suihkepullosta – ei siitä saa ulos yrttejä millään, ehkä makua tuomaan öljyn mukana, mutta haluan kaupanpäälliseksi myös yrttejä. Kätevimmillään toimii siis, kun avaan purkin auki ja kaadan sieltä ruoan päälle.

Alla ohje, jos sinäkin innostut. Saat taas reippaasti antioksidantteja ja muita ravinteita ruokaasi, kun lisäät sinne tuoreita yrttejä. Jaksan jankuttaa aina näistä samoista asioista, mutta kun…. 😀 Joskus ruoka tarvitsee ripauksen terveellisyyttä, vaikka sitten yrteistä. Lisäsin yrttihakkeluksen lisäksi vielä nokkosjauhetta öljyn sekaan. Jos nokkosta voin sisällyttää johonkin mukaan, sen myös teen. Nokkosta sinne – nokkosta tänne. 😉 Kaapeissa on nyt aika paljon Helsinki Wildfoodsin tuotteita, koska kävin heidän toimistollaan vähän yli viikko sitten tutustumassa paikkoihin ihanan Annikan kutsusta. <3 Tästä enempi tietoa myöhemmin. Sain mukaani tuotteita, joista yksi on nokkosjauhe, jota lisäsin tähän reseptiin. Heidän tuotteitaan testailen ruokiini ja omasta tahdostani kirjoitan niistä sitten postauksia ja erilaisia reseptejä. <3 Kirjoitan postauksia toki muistakin aiheista. Yrtit, villiyrtit, niiden kerääminen keväämmällä ja terveellinen ruoka tulee olemaan se juttu, mitä teille jaan. Toivottavasti saan edes yhden innostumaan villiyrteistä, tai terveellisemmästä ruoasta. <3

Yrttiöljy:

Koska tein niin pienen määrän, pieneen purkkiin, niin voit soveltaa ohjetta isommalle määrälle.

  • 0,5dl yrttihakkelusta (timjamia, minttua, rosmariinia, salviaa, persiljaa)
  • 1-2tl nokkosjauhetta
  • 1dl hyvälaatuista extra-neitsytoliiviöljyä
  • ripaus hyvälaatuista puhdistamatonta meri-, tai ruususuolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisää haluamasi määrä yrttejä leikkuulaudalle – riippuen miten paljon haluat yrttiöljyä. Leikkaa pieneksi hakkeluksesi ja lisää pulloon. Lisää tämän jälkeen tarvittava määrä öljyä, ripaus suolaa ja pippuria. Lisää 1-2tl nokkosjauhetta, jos haluat boukseksi sitä vielä öljyn sekaan.

Jos mielesi tekee, voit lisätä pieniksi pilkottua valkosipulia hyvää makua tuomaan. Mietin, että lisäisin, mutta tällä kertaa jätin pois.

Maailman helpointa ja nopeinta. 🙂 Seuraavan kerran lisään tätä ruokaani. Namskis. <3

Ihanaa Loppiaista teille kaikille. <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *