Se syksyn mahtavin ihanuus, jos ei lasketa villivihanneksia mukaan. Se, mikä sopii kaikkien kanssa sellaisenaan, paistettuna, tai uunissa. Se mikä säilyy hyvin jääkaapissa ja jota voi pakastaa helposti. Se mitä löytyy syksyn ajan aamuisin minun smoothiesta. No lehtikaalia tietenkin ja sitä hain todella ison kasan kotiin, sekä ostin siinä samalla äidin perheelle, siskoni perheelle, sekä ystävälleni. Mietin, jos menisin huomenna hakemaan vielä nipun, jos yhden vain….. 😉

img_3682

Tuossa isossa kasassa on neljä nippua ja siitä lähtee suurin osa jakoon, kaikki eivät siis ole meille kotiin. 😉  Tässä kohtaa voinkin sanoa, että tuo kasa tuossa on rakkaudesta ruokaan.

Niitä tarjosi tänään, sekä tarjoaa vielä huomenna klo: 14-19 Helsinki Wildfoods, Sepäkadun liikkeessään 2e nippuhintaan. Nippu oli noin 400-500g ja se oli todella iso ja runsas hintaansa nähden. Hullaannuin, siis todella hullaannuin. Lehtikaalit olivat kookkaita ja Helsinki Wildfoodsin tytöt olivat poimineet ne käsin edellisenä päivänä Isokyrön kaalitilalta. Tästä myynnistä oltiin luotu facebookiin sivuille tapahtuma, mutta siellä ei ollut tietoja kyseisestä tilasta sen enempää, vaikka koitin sitä metsästää. Olisin halunnut tietää ekologisuudesta enemmän.

No en epäile heidän yhteyksiään ja sitä, että ostaisivat huonolaatuista, tai luontoa kuormittavalla tavalla kasvatettuja lehtikaalia. Heidän yrityksensä jo itsessään edustaa ekologisuutta ja luonnonläheistä. Tällä kertaa uskon täysin ilman sen kummempaa lisätietoa, vaikka sitä koitinkin kovasti etsiä. Itsessään lehtikaali on terveyspommi, tässä heidän tapahtumastaan kopioitua tietoa :

”Lehtikaali on muihin salaattikasveihin verrattuna oikea superfood. Se sisältää paljon hiven- ja kivennäisaineita, kuten kaliumia ja fosforia sekä mm. B2-vitamiinia, K-vitamiinia, karotenoideja ja C-vitamiinia. Lehtikaalin energiasisällöstä lähes 40 prosenttia on proteiinia.” Lähde: Helsinki Wildfoods

 

img_3683

Eli mieletön terveyskasvis pimeneviin iltoihin.

Olen tehnyt näistä mahtavista ihanuuksista myös lehtikaalisipsejä. Helppoa, kuin mitä.

Tässä ohje:

Leikkaa lehtikaalista ruoti/varsi pois ja leikkaa lehdet itselle sopivan kokoisiksi. Sekoita lehtikaalien sekaan öljyä, sekä suolaa, pippuria ja oman maun mukaan mausteet. Tilli sopii erittäin hyvin. Laita uuniin 150c n. 20-25 min (tästäkin löytyy monta ohjetta) ja kääntele sipsejä lastalla puolessa välissä. Varo kuitenkin polttamasta niitä. Ota pois uunista, kun ovat saaneet vähän ruskeaa pintaa ja näyttävät rapeilta.

Tarkempi ohje aineksista lueteltuna alla. Itse maustan aina maun mukaan, enkä säästele esim öljyssä. Hyvälaatuista oliiviöljyä, sekä ruususuolaa + mausteet, niin voilà.

  • -200g lehtikaalia
  • -2tl öljyä (oliivi-, tai avokadoöljyä)
  • -hyppysellinen suolaa, pippuria, mausteita makusi mukaan.

img_3684

Hakekaa huomenna omanne ja nauttikaa runsaasta sadosta! <3

Kertokaa, jakakaa ja levittäkää tietoa tästä tapahtumasta, sekä myös tänne ideoita resepteistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *