Mieli on rauhoittunut, eikä keskity mihinkään epäolennaiseen, mihinkään, mikä stressaisi, tai lisäisi kiireen tuntua. Olen täysin keskittynyt tarkkailemaan, mitä jalkojeni alta löytyy ja maasta kasvaa, mitä keräisin mukaani ja mihin uutukaiseen saan tutustua tällä kertaa. Mieleni ei karkaile, ei kiirehdi, ei ajelehdi, olen keskittynyt ja balanssissa – mindfulnessia ja wildfulnessia parhaimmillaan. Wildfulness ideologia tulee Helsinki Wildfoodsilta, jossa yhdistyy henkinen hyvinvointi ja villiyrttien keruu. Se ideologia istuu mulle kuin nenä päähän.

Kuva: Andreas Murtonen

Villiyrtit ja niiden syöminen ei pelkästään puhdista ja energisöi kehoa, vaan niiden kerääminen rauhoittaa mielen, jolloin saan keskittyä vain siihen hetkeen, eikä tilaa ole muille ja vaikka mieleeni tupsahtaisi muitakin ajatuksia, palautuu se kuin automaattisesti keruuhetkeen – pakottamatta, ilman suorittamista.

Aina kun olen viettänyt aikaa luonnossa syväkyykkyjä tehden, mieli on kirkastanut, keventynyt ja jaloissa tuntuu kyykkiminen. Olen siinä sivussa treenannut ja yleensä monin verroin pidempään, kun olen viettänyt aikaa salilla. Mieli ja aivot rakastaa, kun se oppii uutta, luonto tarjoaa virikkeitä ja rauhaa sekä käytän tasapainoaistia luonnossa liikkuessa.

Kuva: Andreas Murtonen

Muistatko omassa elämässäsi hetken/hetkiä, milloin olet huomannut, että olet rentoutunut, mieli rauhoittunut, olo positiivinen ja jotenkin balanssissa? Ja kaikki tämä on tapahtunut tekemisesi tai tekemättömyytesi sivuvaikutuksena. Sitä villiyrttien kerääminen on minulle. Pelkkä win-win-tilanne kaikinpuolin.

Vaikka hyvin moni on kaupunkilaistunut (minä myös), kehomme, solumme ja sielumme luonnollisin tila on luonnossa. Mieli ja keho rauhoittuu kuin automaattisesti ja vaikka kaikki ei siellä kauaa viihtyisikään, voi monelle paistava aurinko, tuulenvire kasvoilla, lehtien havina puissa, veden liplatus ja lintujen laulu olla hyvinkin rauhoittavia kaiken tekemisen keskellä. Se pistää mielihyvähormonit liikkeelle, laskiessa stressihormoni kortisolia.

Mielen rauhoittuessa, luovuus ja ideat lähtevät virtaamaan. Niin ei käy pakotettuna, suorittaessa, stressaantuneena, säheltäessä, ahertaessa ja kiireisessä olotilassa. Mieleinen tekeminen tai vain oleminen, auttaa hidastamaan tai jopa pysäyttämään mielen. Sen mielen, joka saattaa kaahata kovaa ja joka on täynnä kaikkea päivän, päivien ja vuosien aikana koettuja asioita ja tietoa. Kehosi ja mielesi on temppelisi, kotisi, kulku – ja työvälineesi. Kunnioita ja helli sitä, huolla ajoittain, ota aikalisä. Se ei ole laiskuutta, vaan kuin auton tankkausta. Et voi aina vain kuluttaa, antamatta mitään takaisin. Ymmärtämällä rauhoittumisen tärkeyden, ymmärrät miten paljon se antaa ja näin ollen, miten paljon sinä voit taas antaa. Olet latautunut, uusia ideoita ja energiaa täynnä, joita voit hyödyntää arki – ja työelämässäsi.

Mikä on sinulle mieleistä puuhaa parhaimmillaan ja joka saa mielesi rauhoittumaan? Panosta siis siihen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *