Oletko kuullut ruusujuuresta? Ja ei, se ei ole ruusuNjuuri, vaan ruusujuuri. 🙂 Ruusujuurella ei ole mitään tekemistä ruusupensaan juurakon kanssa. Ruusujuuri on saanut nimensä siitä, että sen juuri tuoksuu ruusuiselta.

Haluan sinun tietävän tästä ihanasta super yrtistä ja miksi sitä tulisi käyttää. Se miksi rrrrrakastan yrttejä, lääkinnällisiä yrttejä- sekä sieniä ja villiyrttejä, johtuu niiden terveysvaikutuksista. Olen huomannut valtavia muutoksia kehossa, mielessä ja vireystasossa, kun olen alkanut lisäämään yrttejä ruokiini.

Syön joka päivä myös lisäravinteita terveellisen ruoan lisäksi, sillä koen niiden olevan ajoittain välttämättömiä – varsinkin pimeän ja kylmän aikaan, kun keho on koetuksella. Kaupasta ostetut vihannekset, mausteyrtit ja hedelmät, eivät välttämättä tarjoile niin paljon ravinteita, kuin toivoisimme, mutta ovat siitäkin huolimatta tärkeitä kehollemme. Syön aamupalan yhteydessä joka päivä D-vitamiinia, kalaöljyä (aivojen hyvinvointiin), kurkumiinia (tulehduksia alentamaan), astaxanthinia (antioksidantti) sekä maitohappobakteereja. Iltaisin nautin taas magnesiumia ja sinkkiä.

Lisäravinteista voin kirjoittaa joskus enempi, mutta nyt palataan hehkuttamaani ruusujuureen. Sitä käytän eniten syksystä talveen ja aina kevään alkuun, kunnes valon määrä alkaa lisääntymään. Tai sitten hyvin stressaavina aikoina, jolloin tarvitsee tasapainoittaa ja palauttaa kehoa ja mieltä. Parin kuukauden päästä olen alkamassa lukemaan koulun pääsykokeisiin, jonne ruusujuuri on erinomainen apu, sillä se auttaa keskittymään ja auttaa jaksamaan.

”Ruusujuurta kutsutaan Pohjolan gingsengiksi, joka vahvistaa kehoa ja antaa elinvoimaa. Se on voimakas adaptogeeni eli auttaa elimistöä sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin ja auttaa taistelemaan niin kehon kuin mielen stressiä vastaan.

Ruusujuuren vaikutukset tulevat sen sisältämistä kemiallisista yhdisteistä, rosaviineista ja salidrosideista. Nämä vaikuttavat aineet ovat sitä tehokkaammat, mitä pohjoisemmassa kasvit ovat kasvanut. Ruusujuuriuute tasapainoittaa kehoa ja auttaa elimistä palautumaan normaalitilaan: uupunut virkistyy, hermostunut rauhoittuu. Vaikutus riippuu paljon jokaisen henkilökohtaisesta lähtötilanteesta.” Ote Arctic Warriorsin sivuilta.

Ruusujuuri-yrttishotti matkassa mukana Espanjassa. <3 Se oli helppo pakata esimerkiksi lompakkoon. Tämä shotti antoi virtaa, niihin päiviin, kun kiertelimme nähtävyyksiä katsomassa. Kysehän ei ole tietenkään alkoholishotista, vaikka nimi antaakin viitettä siihen. 😉

Ruusujuuren avulla voi parantaa keskittymis- ja oppimiskykyä sekä muistia, vähentää levottomuutta ja stressiä. Ruusujuurta voi hyödyntää rankan liikunnallisen suorituksen jälkeen, sillä se auttaa kehoa palautumaan. Tiesitkö, että ruusujuuri on auttanyt esimerkiksi Venäläisiä kosmonautteja palautumaan avaruusmatkailun jäljiltä, maapallon olosuhteisiin.

Huippu-urheilijat ovat myös hyödyntäneet ruusujuurta parantamaan kestävyyttä, sillä se auttaa jaksamaan. Läkinnällinen sieni cordyceps on myös urheilijoiden suosiossa, sillä se auttaa jaksamiseen ja kestävyyttä vaativiin urheilusuorituksiin.

Omassa olossani olen huomannut, että jos olen uupunut, eikä kehon vireystaso kovinkaan kulje ja olotila laahustaa, palauttaa ruusujuuri olotilani normaaliin ja jaksan paremmin. Mitään ylienergiaa se ei anna, eikä tuo energiapiikkejä, joista tipahtaa ennemmin tai myöhemmin alas. Se tasapainoittaa väsynyttä ja jos menee ylikierroksilla, se auttaa palautumaan myös siitä.

En suosittele ruusujuurta ottamaan samanaikaisesti kahvin kanssa, varsinkin jos on taipumusta kahvin yliherkkyyteen. Itse menen aivan ylikierroksille, jos otan ruusujuurta kahvin kanssa samaan aikaan. Nämä kaksi eivät sovi ainakaan minun kohdallani keskenään. Otan ruusujuurta mielummin muutama tunti kahvin juonnin jälkeen. 🙂 Kaikille ruusujuuri ei kuitenkaan sovi, se on selvä se. Kaikki tuotteet eivät ole kaikille. Joillekin ruusujuuri saattaa aiheuttaa sydämentykytyksiä, sillä herkkä keho menee ylikierroksille – itselle se ei niin tee, ellen juo kahvin kanssa samaan aikaan. Muuten elelemme sulassa sovussa ja balansissa toistemme kanssa.

Jos haluat ostaa ruusujuurta, mutta et tiedä mistä niitä ostaa, listaan alle itselle hyväksi todettuja tuotteita. Ruusujuurta löytyy uutteena, pillereinä sekä jauheena. Klikkaa tuotteisiin, niin se vie sinut kunkin tuotteen kotisivuille.

Tuotteita ruusujuuresta löytyy vaikka millä mitalla, ja yllä vain muutama mainitakseni. Toivon tämän artikkelin tuoneen sinulle intoa kokeilla ruusujuurta – sitä Pohjolan voimaa antavaa yrttiä, joka auttaa tasapainoittamaan mieltä ja kehoa. <3

Lähde: Sinikka Piippo – Mielen ruokaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *