Olin kahden pitkäaikaisen ystäväni kanssa viikko sitten, ennen ystävänpäivää syömässä ja vaihtamassa kuulumisia pitkästä aikaa. Ystävyys näiden kahden kanssa on pitkä ja yhteisiä vuosia toisen kanssa on tullut noin 13 vuotta – kun taas toinen on tallannut elämässäni jo yläasteen ajoilta, joten ehkäpä noin 18 vuotta. Puuuh, miten tämä aika juoksee tällaista vauhtia?

Ystäväni oli saanut vinkkiä Pubre ravintolasta hänen filippiiniläiseltä työkaveriltaan, emmekä todellakaan pettyneet paikkaan – ruoka ja palvelu toimi loistavasti. Voin sanoa meidän kaikkien kolmen puolesta, että tykkäsimme. Filippiiniläinen ruoka ei ollut meille kenellekään entuudestaan tuttua, joten kaikki koimme uusia makuelämyksiä. Läheiseni ja varsinkin siskoni tietää, miten hymähtelen, kun ruoka on hyvää. Kuuluu kovaäänistä ”mmmmmmm” hyminää – taisi myös tälläkin kertaa ”hymähtelyä” kuulua. Enemmittä puheitta, nyt jätetään kirjoitukset lyhyeksi ja pääsette ihastelemaan kuvien kautta ruuista. Listaan meidän kaikkien annokset alle kuvineen ja halutessa, voit mennä kurkkimaan muista annoksista tietoa Pubren kotisivuille.

Alkuruoat:

LUMPIA SARIWA

Taaroa, pikkujamssipapuja, bataattia, munaohukainen, hunajapaahdettuja maapähkinöitä, mustapapu-hoisin kastiketta. (9€)

LONGGANISA DUMPLING

Longganisa-maustettuja sianliha-nyyttejä, kurkkusiivuja, soija-kastiketta, chilivalkosipuliöljyä. (9€)

FISHBALL

Turskaa, kanto-kastiketta, bonito-hiutaleita. (11€)

Pääruoat:

PALABOK

Jättikatkaravunpyrstöjä, rapeaa kalamaria, riisinuudelia, annatto-katkarapu-kastiketta, rapeaa possua, keitettyä munaa, bonito-hiutaleita
25€

KARE KARE

Suomalaista Angus-häränrintaa, munakoisosalsa, leikkopapuja, banaaninkukka-maapähkinäkastiketta, mustapapukastiketta, riisiä
24€

Jälkiruoat:

TURON DE LANGKA

Makeutettua saba-banaania, jakkihedelmää, ube-kermaa, rapeita riisilastuja, hunajapaahdettuja maapähkinöitä
6€

Eikö ollutkin herkullisen näköisiä annoksia. Kaikki omalla tavallaan niin maukkaita. Jälkiruoka oli ihastuttava, sillä se piti ”rikkoa” keskeltä auki, jotta saimme riisilastujen sisältä herkullisia hedelmiä. Otimme kaikki samanlaiset jälkiruoat, joten tämän kanssa meille ei tullut laisinkaan annoskateutta. Oma pääruokani (PALABOK) pursusi mauista ja siinä vasta hymähtelyä kuuluikin. Katkarapu ja mustekala riisinuudeleineen ja kaikkine raaka-aineineen olivat oiva yhdistelmä ja jos jotain tässä annoksessa oli, niin; makua, makua, ja makua. Mahat kylläisinä taapersimme vielä kaupoilla käymään, kunnes oli aika lähteä kotiinpäin.

Pobresta tulee kyllä yksi lounauspaikka, missä aion käydä tulevaisuudessa ja testaamassa mahdollisimman monen annoksen listalta. Olen niitä ihmisiä, ketkä tykkäävät paikoista, missä ruoka on valmistettu rennolla otteella, mutta kuitenkin suurella sydämellä – nimittäin sen maistaa ruoassa.

Tämä ihana uusi helmi, filippiiniläinen ravintola sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, Kampin kauppakeskuksen 5. kerroksessa. Kuuleman mukaan ystäväni filippiiniläinen työkaveri oli sanonut, että tämän tyylistä ravintolaa oltiin odotettukin jo pitkään. Menkää ja ihastukaa, tai menkää ja luokaa oma mielipiteenne. 🙂 Uskon, että tämä ravintola tulee ihastuttamaan monet, joten käykää ennen kuin ravintola täyttyy muista innostuneista asiakkaista.

Vinkkinä:

Lisätkää tätä pöydässä tarjoiltavaa herkkukastiketta ruokien sekaan. Meidän piti ystävieni kanssa kysyä mitä kastike sisältää, mutta emme muistaneet tai tajunneet jutustelujen lomasta.

Lisätietoja ravintolasta:

Ravintola Pubre

OPENING HOURS

Mon – Thu: 11-22
Fri – Sat: 11-23
Sun: 12-18

+358 44 978 7821
varaukset@pobre.fi

Kamppi Shopping Center, 5th floor
Urho Kekkosen katu 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *