Hei ihanat ja mitä parasta maanantaita kaikille. <3

Tulen silloin tällöin jakamaan teille vinkkejä ravintoloista ja kahviloista, mistä olen erityisesti pitänyt. Nyt keskityn paikkoihin, mitkä sijaitsevat Helsingissä. Jos ja kun repertuaari laajenee muualle Suomeen, voin silloin suositella muitakin paikkoja.

En kirjoita pitkää listaa monesta ravintolasta missä käydä, vaan tänään keskityn yhteen. 🙂

Monissa suositelluissa ravintoloissa olen vieraillut enemmän kuin kerran. Ne on koluttu monia kertoja ystävien tai poikaystävän kanssa illallisesta, brunssiin ja lounaaseen. Toki on muitakin suosikkeja, mistä jaan tietoa enempi myöhemmin.

Rakastan ravintoloita, missä ei päästetä itseään liian helpolla, vaan ruuissa on terveellisyys niiden takana tai jonkinnäköinen twisti. Ehkäpä vaikutteita maailmalta, johon on tuotu oma fiilis ja rakkaus mukaan. En ole niinkään ihan perus ruuan kaveri, vaan haluan kokea makuja maailmalta. Toisaalta samaan aikaan ne ravintolat, mitkä panostavat laatuun, luomuun ja lähiruokiin, saavat rahani. 😀 Fiilistelen ihan täysillä niitä, ketä suosivat lähi – ja pientiloja.

Nyt voisin jakaa ensimmäisen suosikkini ja paikan missä olen käynyt lukemattomia kertoja. Siitä vielä sen verran, että tämä onkin niitä ainoita ravintoloita, missä en ole niinkään tehnyt taustatyötä ihastuakseni ruokiin, vaikka heidän nettisivujen gallerian kuvia ja ruokalistaa olen monen monta kertaa kuola valuen katsonut. 😀 Toki nykyään instagramissa on lukuisia herkullisia kuvia, mitä ihastella. Yleensä tykkään hiukan ottaa selvää, suositaanko erityisesti luomua, tai pientiloja. Tässä ravintolassa maut ovat puhtaasti vieneet sydämeni. En kuitenkaan kaikkien ravintoloiden kohdalla jaksa taustatyötä tehdä, vaan menen myös fiiliksen viemänä. 🙂

Hoku

Poikaystäväni ystävä ei varmaankaan muutama vuosi sitten osannut arvata, kun paikasta meille kertoi, että huullaantuisin aivan kunnolla. Ehdoton lempparini ja moni läheiseni sen tietääkin. Olen suositellut sitä monelle ja monet ovatkin siihen rakastuneet. Se on toinen olkkarini ja käyn siellä monen monta kertaa vuodessa lounaalla ja muutaman kerran illallisella ystävien kanssa. Kyseessä on hyvin rento Aasian-Havaijilainen ravintola nimeltään Hoku, joka sijaitsee Helsingissä ja aivan keskustan ytimessä, Kampin kauppakeskuksen 5.krs:ssa, Korttelissa. Miksi tykkään Hokusta? Koska ruoat ovat erityisen maukkaita, mutta eivät ylihinnoiteltuja. Olen kyllä valmis maksamaan laadusta, mutta hinta-laatusuhde on kaikinpuolin kohdillaan tässä rennossa ravintolassa. Palvelu on aina ollut todella hyvää, eikä ole mitään moitittavaa. Pidän ravintolan kaikista ruuista alkupalasta jälkiruokiin ja varsinkin pääruuista. Kun söin vielä punaista lihaa, niin mielestäni Hokussa ne ovat erityisen meheviä ja suussasulavia. Nykyään panostan kalaruokiin, sillä niitä tulee kotona syötyä liian vähän.

Hoku tarjoaa maukkaita lounaita klo: 11-15 ja illallisia pöytävarausta vastaan, päivistä riippuen klo: 17-23. Lounaat ovat hyvin suosittuja ja ennen klo: 12.00 kun lounastaa, saattaa välttää suurimmat jonot.

Lounas:

Lounas on aivan mielettömän hyvä ja kaikinpuolin kattava. Ruoat tulevat pöytiintarjoiltuna valmiina annoksina. Annokset maksavat 11-14e. Linkkaan tähän vielä lounaslistan josta voit käydä tutustumassa tarjontaan.

Maukasta siikaa kummassakin kuvassa, johon olen viime aikoina vakioannoksena hurmaantunut. Listalta löydät sen nimellä: SIIKA NANBANZUKE, 14e

Kuva otettu pari vuotta sitten, kun Hoku sijaitsi vielä Punavuoressa ja söin punaista lihaa. Erinomaisen hyvä salaattiannos: SPICY BEEF, 12e

Illallinen:

Monet ystäväni ovat rakastuneet Hokun illalliseen, sillä alkuruoista jälkkäreihin maku on taattu. Linkki Illallislistaan katseltavaksi. Annokset maksavat 24-27e väliltä ja ovat kookkaita, jotka todella täyttävät.

Ihanat ja niin maukkaat alkupalat. Makua jokaisessa suupalassa. Alkupalat ostimme kahden muun ystäväni kanssa jaettavaksi: SALMON TATAKI 8e, SOFT SHELL CRAB 11e, POKE SAMPLER 9e. Sitä oli riittävästi meille kolmelle ja yksin jos olisin ne ottanut, olisi saattanut viedä ehkä liikaa tilaa herkulliselta pääruoalta.

Tästä ravintolareissusta on nyt muutama kuukausi aikaa ja en ole varma onko listaa uudistettu, joten alkupaloista en mene 100% takuuseen, ovatko juuri ne mitkä mainitsin. Hokun alkupalat ovat mielestäni kaiken kaikkiaan todella hyviä. Tietenkin makuasia, josta ei voi kiistellä.

Tätä kalaruokaa ei tietääkseni listalta enää löydy. Tämän voi oikaista jos olen väärässä. 🙂

Aij että tämä annos on ollut yksi lemppareistani tähän asti ja olen syönyt sitä viime vuosina muutaman kerran. Mieletön makuelämys ja suussasulavasti valmistettu kalaruoka. Iso nam! 🙂 Kyseessä: SEAFOOD & LUP CHEONG STUFFED KUHA, 27e. Kuha on täytetty lumitaskuravuilla, katkaravuilla ja kiinalaisella makkaralla (lup cheong).

Siinä teille muutamat annokset kuvineen. Valitettavasti jälkiruoista en ole saanut aikaiseksi ottaa kovinkaan hyviä kuvia, joten ne jäi tästä postauksesta pois. Kaikinpuolin niin hyvä ravintola, joka ansaitsi ensimmäisenä tulla nähdyksi blogini kautta. 🙂 Suosittelen suurella lämmöllä kaikille, joten menkää syömään. Iso suositus!

Olen kopioinut suoraan Hokun sivuilta lisätiedot ja aukioloajat

Lisätietoja:
info@hoku.fi
+358 (0)40 1646160
Kampin kauppakeskus, 5 krs.
Urho Kekkosen katu 1, FI-00100 Helsinki

Opening Hours /  ​​Aukioloajat

Ma / Monday              11-15   17-22
Ti / Tuesday                 11-15   17-22
Ke / Wednesday         11-15   17-22
To / Thursday              11-15   17-22
Pe / Friday                    11-15   17-23
La / Saturday               12-16   17-23
Su / Sunday                 suljettu / closed

Ps. ei ollut maksettu mainos tai kaupallinen yhteistyö. Kirjoitan omalla fiiliksellä ja rakkaudella ravintoloista ja paikoista, mistä pidän ja haluan jakaa hyvää myös teille. 🙂 Kaupallisesta yhteistyöstä kerron läpinäkyvästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *