Tämä postaus on jatkumoa edellisestä, jossa kerroin ravintolasuosituksen Hokusta. Alla postaus ravintolasta, josta tykkään todella paljon. Paikka on kivasti kauniilla ja suloisella Katariinankadulla Helsingissä, Kauppatorin vieressä ja on ihanan pieni, rento ja avaran valoisa. Juuri minun tyyliseni.

El Fant

Pidän rennoista ravintoloista ja kahviloista, missä ei olla yritetty liikaa, vaan fiilis näkyy tekemisessä. Kaiken ei tarvitse olla niin tip top täydellistä. On kiva mennä paikkoihin, missä toivotetaan kaikki tervetulleeksi ja ruokaan ollaan panostettu jollain twistillä tai suosimalla luomua ja lähiruokaa. Tässä ollaan tehty niin.

El Fantin sivuilta:

”El Fant on torikortteleiden yhteyteen avautuva laadukkaisiin kahveihin ja viineihin keskittyvä kahvila-viinibaari. Panostamme laadukkaisiin raaka-aineisiin ja suosimme luomu, lähi- ja kasvisruokia.

El Fant vannoo ammattitaidolla valmistettujen pienpaahtimokahvien ja valikoitujen laatuviinien nimeen. Käyttämämme kahvit tulevat Good Life Coffeen paahtimolta Helsingistä ja kaikki suolaiset sekä makeat herkut tulevat omasta leipomosta paikan päältä.”

Olen testannut El Fantin aamupalan (10-14e), brunssin (19e lauantaina ja 29e sunnuntaina), lounaan (9,90e – 13,90e) ja illallisen. Kaikki saavat ison plussan mauistaan ja muutenkin kokonaisuudestaan.

Aamupala:

Iso nam! Tykkäsimme tosi paljon El Fantin aamupalasta ystäväni kanssa. Kuvassa täyttä rakkautta. <3

Meidän aamupala sisälsi tuorepuuroa mustikoilla, chiansiemenillä ja manteleilla, jossa päällä marjoja ja mintunlehtiä, tai voit valita tuorenpuuron sijaan Chia-kookos vanukkaan mango pyreellä. Aamupalaan kuului myös valinnainen Smörrebröd, tuorepuristettua omenamehua ja todella maukasta Good Life Coffeen paahtimon kahvia. Aamupalan hinta määräytyy koon mukaan. Ilman leipää se on 10e ja leivän kanssa 14e.

Brunssi:

Mielettömän hyvä ja täyttävä sunnuntaibrunssi 29e. Brunssi vaihtelee, joten ei ole aina vakio. Tässä setissä kaikkea oli juuri riittävästi, mahamme ystäväni kanssa täyttyivät ja jokainen suupala oli erinomaisen maukas.

Meitä ilahdutti ja vatsamme täyttyivät maukkaalla tuorepuurolla, raikkaalla salaatilla, jossa makua toi kirpsakat granaattiomenan siemenet. Lisäksi suolatulla lohella, joka sai seurakseen lautaselle jonkinnäköisen fenkoli – omena – avokadokerman. Saimme makustella paistetuilla perunoilla ja artisokalla, herkullisella munakokkelilla makuna kevätsipulia, smörrebrödiä punajuurilla ja jälkiruoaksi herkuttelimme porkkanankakulla ja lisäksi makustelimme juustoja ja hilloa.

Suosittelen brunssia, sillä vaikka kuvassa näyttää pieniltä määriltä, oli kaikkea juuri sopivasti, eikä nälkä jäänyt. Lauantain pienempää ja halvempaa brunssia en olekaan kokeillut, se pitäisi käydä testaamassa vielä. 🙂

Illallinen:

Saimme nautti risotosta parsalla ja sienillä. Tosin tämä illallinen käytiin viime kesäkuussa, joten siitä on jo aika aikaa, mutta sehän ei haittaa, sillä menu elää ja mukailee sesonkia. Nyt alkaa olemaan taas parsakausi. 😉 Maut merkitsee ja ravintola on ainakin minut pitänyt ruuillaan tyytyväisinä. Äärimmäisen hyvää ruokaa raikkaan salaatin kera. Aij, että tätä kirjoittaessa nouseekin nälkä ja mietin, että pitäisikö ottaa pyörä alle ja polkea El Fantiin ruokien äärelle. <3

Voit käydä myös muuten vain kahvilla ja hakemassa ihanan maukasta smörrebröd leipää tai jotain muuta mitä vitriinissä on tarjolla. Ehkäpä nauttia myös kupposen Good Lifen Coffeen kahvia.

El Fant on minulle ollut ihana vakio lounaspaikka muutaman kerran. Lounas on joka kerta kivan raikas ja maukas. En löytänyt kuvia lounasruoistani, sillä tämä postaus tuli aika spontaanisti. Halusin muuten vain fiilistellä El Fantia, sillä ruoat ovat niin hyviä. 🙂

Olen tullut siihen lopputulokseen, että pyydän pian ystävän tai poikaystävän mukaani ja menemme sinne makustelemaan El Fantin tyylillä valmistettua ruokaa. 🙂

Menkää tekin. <3

Olen kopioinut suoraan El Fantin sivuilta lisätiedot ja aukioloajat:

Lisätietoja:
Mon–Fri 8.30–19

Sat 10–19

Sun 12–16

Katariinankatu 3
Torikorttelit, Helsinki
00170 Helsinki

+358442369953

Meiltä myös catering! hello@elfant.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *