Sain kasan kasviksia kotiin toimitettuna vähän aika sitten. Löysin tämän tuottajan REKOn kautta ja olenkin heiltä koko kesän ajan tilannut kasviksia. Kausi alkaa olemaan lopuillaan, joten heitä ei enää REKO-jakelussa näy, joten tilasin vielä viimeisen kerran, ennen kauden lopetusta heidän verkkosivuiltaan kasviksia kotiin toimitettuna. Tämä oli viimeinen tilaus, kunnes kausi loppuu kokonaan. Tämän kasvisboksin vastaanotin vähän yli tunti sitten. Seuraavan kerran heiltä pystyy taas tilaamaan vasta kesäkuussa. Myös monen muun tuottajan kausi alkaa olemaan lopuillaan ja Suomessa ei kasviksia enää samalla tavalla saa, kuin kesäaikaan. Toki ulkomaisia saa ja suomalaisiakin, mutta huomattavasti vähemmän.

Suorastaan rakastan tämän Långötorpin puutarhan yrttejä!!!! <3 Toki kaikkea muutakin mitä sieltä saa, mutta nämä yrtit ovat kyllä vieneet sydämeni. Muutenkin kasviksissa, yrteissä ja juureksissa laatu on todella hyvä, he kasvattavat luontoa kunnioittaen, ilman myrkkyjä.

Alla oleva kasa maksoi 33e kotiin toimitettuna, jos olisin vastaanottanut ne Hietalahden kauppahallista, olisi tämä maksanut 28e. Hinta on korkea, mutta jos söisin nämä kaikki yksin ja maksaisin tämän kasan yksin, menisi minulla näiden syömiseen noin 2 vkoa. Kyllä, olen pieniruokainen. 😀 Se tarkottaisi, että kaupassa ei tarvitsisi käydä ostamassa melkeinpä mitään, ei ainakaan kasviksia ja ruokavalioni koostuu lähestulkoon kasviksista, pavuista, linsseistä ja quinosta.

Näissä laatu on taattu, koska niiden on annettu kasvaa oman aikansa, jolloin ovat saaneet täydellisen määrän ravinteita maasta, eikä niitä olla poimittu raakoina, miten usein tehotuotannossa tehdään ja on kasvatettu ilman myrkkyjä. Siihen nähden, hinta on hyvä! Maksan silloin tällöin mielelläni tämän hinnan.

Olen ehkä outo, mutta katsokaa nyt niitä! 😀 Noista keksin vaikka ja mitä! <3

img_1533

img_1526

Tiesitkö, että esimerkiksi kesäkurpitsaa voi laittaa smoothiehen, sillä kesäkurpitsa on neutraalinmakuinen, hyvä kuidun, vitamiinien ja antioksidanttien lähde. 🙂 Kesäkurpitsaa voit myös mehustaa. Katsoin aikoinaan mielenkiintoisen dokumentin suolistosta, jossa mainittiin, että kesäkurpista on oiva prebiootti. Eli probioottien ruokaa, eli suolistossa olevien hyvien bakteerien ravintoa. Nämä bakteerit pitävät huolta suolistosta ja koko kehosta.

Kuvassa on myös pak choita ja punaista kiinankaalia. Niitä en ehkä mihinkään yllämainittuihin pistä, vaan popsin ne ruoan kanssa. 🙂 Tai kuka tietää, ehkä nekin mehustan.

img_1527

Kuvassa on muutama punajuuri ja retiisi. Punajuurista teen mehua ja retiisit pistän huomenna viettämillä synttäreilläni salaattiin. Tiesitkö, että punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita:

 • Paljon kaliumia
 • Kalsiumia
 • Magnesiumia
 • Natriumia
 • Kuparia
 • Rautaa
 • Sinkkiä

Vitamiineista punajuuresta löytyy A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja, erityisesti folaattia. Folaatti vaikuttaa punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan.

Nämä pienet retiisit ovat oiva kaliumin lähde. Sisältää myös kalsiumia, magnesiumia, natriumia ja fosforia. Tiestikö, että luomuretiisin naatit pitävät sisällään 90% retiisien ravintoarvosta ja ovat täysin syötäviä. Näissä ne on valitettavasti leikattu pois.

img_1532

Ihania pieniä keltaisia avomaakurkkuja! 🙂 Mehustan osan niistä ja osan laitan salaattiin.

img_1531

Erityisen innoissani olen aina kaaleista. Tai lähinnä lehtikaaleista, mutta myös nämä palmukaalit ovat aivan yhtä hyviä! Niitä ei kamalasti tässä ole. Nekin mehustan ja laitan smoothiehen.

Nämä ovat ihanan ravinnerikkaita ja sisältävät:

 • Runsaasti B2- vitamiinia
 • K-vitamiinia
 • Karotenoideja.

Lehtikaalin lailla se on todellinen C-vitamiinipommi. Vitamiinien lisäksi siitä löytyy tärkeitä hiven ja kivennäisaineita, kuten fosforia ja kaliumia. Palmukaali on proteiinipitoinen kasvis, sillä sen energiasisällöstä melkein 40 prosenttia koostuu proteiinista.

img_1528

Nämä ihanat miniporkkanat ja minkä väriset!!! Toistan varmaan itseäni, mutta nämäKIN mehustan. Osan laitan suoraan ruokaan, mutta enpäs ole ennen tämänvärisiä porkkanoita nähnytkään. 🙂 Super söpöjä! Todella oiva Beeta-karoteenin lähde. Näkeehän tästä jo väristä, että sitä se sisältää. Ihmisen elimistö muuttaa Beeta-karoteenin A-vitamiiniksi. A-vitamiini vaikuttaa muun muassa näön pysymiseen normaalina, rauta-aineenvaihduntaan, ihoon ja immuunijärjestelmään.

Porkkanassa on myös:

 • Hyvin kaliumia, jota keho tarvitsee muun muassa lihasten ylläpitoon ja munuaisten toimintaan.
 • Porkkanasta saa myös seleeniä. Se on tärkeä hivenaine, joka sitoo elimistölle haitallisia raskasmetalleja.

img_1530

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, nuo yrtit! Noista lähtee ihana tuoksu. Varsinkin tuosta vasemmanpuoleisesta minttukimpusta!! <3 Sen vieressä komeilee shisoa. Nuo tummat isot lehdet siis. Samassa lasissa olevista yrteistä en ole varma, koska niistä ei ollut mitään mainintaa. Saa toki kertoa mitä ovat, jos joku tietää. 🙂 Nämä yritit laitan tuoreena ruokaan, munakkaaseen ja näitä voi myös lisätä mehuihin ja smoothiehen. Antaa ihanaa makua!

En ole pettynyt tarjontaan. Kyllä näistä kaikista keksin jotain ja saan ihania makuja ruokiini, mehuihin ja smoothiehen.

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille ja nautinnollisia ruokahetkiä. <3

 

Lähteet:

http://veganwarrior.fi

http://blogi.satokausikalenteri.fi/tag/palmukaali-ravintoarvot/

http://puutarha.net/artikkelit/246/punajuuri_voimajuures.htm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *