Tarkkaavaiset huomaavat varmasti, että samat upeat ruusut komeilevat nyt useassa blogipostauksessa ja tottahan tuo. Näiden blogipostauksien kuvat onkin otettu kaikki melkeinpä samana päivänä, tai jos ei samana, niin peräkkäisinä. Halusin näitä niin kauniita ruusuja kuvissa hyödyntää – sekä näin naistenpäivän kunniaksi ruusut ovat oiva valinta myös tälle postaukselle.

Tämän blogipostauksen kastike on myös Tiina Hälvän Energisoivaa ruokaa – kirjasta löydetty. Niin hyviä reseptejä sekä tietoa ravinnosta kirja täynnä. 🙂

Olemme menossa kovaa vauhtia kohti kevättä ja meillä alkaa silloin kotona olemaan enempi kukkia tuomassa värejä. Olen yrittänyt toivottomin tuloksin myös itse kasvattaa yrttejä tai muita kasveja, mutta tuloksetta. Jostain syystä ne aina nuupahtaa, näyttää huonovointisilta ja kuolevat pois. Missään nimessä syy ei voi olla kasvattajassa, vaan syytän täysin asuntoamme siitä – ei ole mukamas tarpeeksi valoa tai kasviin tulee liikaa vetoa. 😉 Tai sitten pitäisi vain ottaa enempi selvää, mitä hyviä ravinteita yrtit ja muut kasvit tarvitsevat, jolloin pääsisi nämäkin kaunokaiset kukoistukseen.

Chimichurri olkoon kunnianosoitus tulevan kevään luonnonyrttisadolle, nimittäin pian alkaa ihanat ihanat luonnonyrtit maan uumenista kasvamaan. Nämä ihanat luonnonyrtit sisältävät valtavan määrän antioksidantteja, vitamiineja, kivennäis – ja hivenaineita ja ovat yhtä juhlaa kehollemme. Suomen ilmasto on julma ja erittäin haastava kasvillisuudelle, joten nämä kasvit ovat kehittäneet itseensä suoja-aineita, jotta ne selviävät pohjolan olosuhteista ja nämä suoja-aineet ovat niitä antioksidantteja, jotka tukevat kehoamme ja auttavat kehoamme pysymään terveinä.

Ah, kevään uutta satoa odotellessa. <3

Yrttikastike (chimichurri):

 • 1 nippu minttua
 • 1 nippu korianteria
 • 1 kurkun sisus
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 sitruunan mehu
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 tl suolaa
 • mustapippuria
 • oliiviöljyä
 1. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi öljy joko syvään astiaan tai blenderiin ja sekoita keskenään.
 2. Lisää öljy pikkuhiljaa ja valmista kastikkeesta halutun paksuinen.
 3. Lisää kastike esimerkiksi liha- tai kalaruokiin.

Minä lisäsin kastiketta makua antamaan herkkuleipien päälle, nimittäin manteli-porkkanasämpylöiden päälle, mitä koristi avokado ja parsakaalin, sinimailasen sekä puna-apilan silmut. Sämpylästä reseptiä tulee ensi postauksessa.

Hei, olethan jo tietoinen tulevista ihanista kursseista, jotka löytyvät sivuiltani;  Kurssit – osiosta.

Tule oppimaan uutta, tule oppimaan miten juuri Sinä voisit hyötykäyttää luonnonyrttejä, miten niitä kerätä ja miten tunnistaa niitä. Tule myös oppimaan niiden terveysvaikutuksista – melkeinpä se paras asia kaikista. Tämä maailma todella vie mukanaan ja on niin uskomattoman mielenkiintoinen. Varo vaan, se saattaa viedä mennessään. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *