Nam, nam ja nam! Kolminkertainen NAM- huuto! Tämä jäätelö on maultaan niin hyvää ja raikasta sekä hyvin helppo valmistaa. Jäätelö on myös täysin vegaaninen, eikä sisällä mitään muuta kuin mitä jo otsikossa lukee, eli macadamianpähkinää sekä banaania. Macadamiapähkinä on hiukan kermaisen makuinen, joten jo siitäkin syystä se sopii jäätelöön erinomaisesti. Tämän reseptin raaka-aineista tulee pari pientä annosta, joten voit halutessasi lisätä raaka-aineiden määrää.

Minulle annos oli juuri sopiva, sillä kun on kyse pähkinöistä, ei oma kehoni vastaanota niitä ihan ylettömiä määriä. Ne sisältävät rasvaa ja vaikka ovatkin hyviä rasvoja, on niilläkin oma rajansa ja keholle riitti tämä hiukan pienempi annos. 🙂

Macadamia-banaanijäätelö:

  • 150 g macadamianpähkinää
  • 2 banaania
  1. Viipaloi banaanit ja laita pakastimeen 3 h. Pakastetut banaanit antavat tekstuuria jäätelölle.
  2. Lisää macadamiapähkinät ja banaanit blenderiin ja sekoita keskenään.
  3. Jäätelö on valmis.
  4. Voit halutessasi tehdä herkullisen raakasuklaakastikkeen jäätelölle. Voit lisätä ennen blendausta, jäätelöön minttua raikkautta antamaan.

Tiesitkö?

Macadamiapähkinä on erinomainen magnesiumin ja kaliumin lähde sisältäen; 130.0 mg magnesiumin/100g sekä 368.0 mg kaliumia/100g. Macadamiapähkinät sisältävät vähemmän hiilihydraatteja kuin muut useimmat muut pähkinät, ja soveltuu siten hyvin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *