Oletko koskaan valmistanut kurkumalattea? Sen valmistaminen on todella helppoa ja yksinkertaista. Tarvitset vain sauvasekoittimen, kattilan ja ainekset. Muutamalla aineksella tuunaat itsellesi kauniin keltaisen ja herkullisen laten alle 5 minuutissa. Eniten aikaa menee maidon lämmittämiseen, sen jälkeen latte on jo periaatteessa valmis. Lisäät vain ainekset ja sekoitat – tadaa, latte on valmiina juotavaksi. Kurkumalatte on niin hyvää, että olen juonut sitä jo liiakseen. Omalla kohdallani makuähky on jo minut vallannut ja pidänkin siitä nyt hiukan taukoa. Nauttikaa te siis munkin puolesta. 🙂

Kurkumalatte:

Kaada kasvimaito (olen käyttänyt Oatlyn luomu kauramaitoa) kattilaan ja anna kiehahtaa. Jos käytät kookosmaitoa, suosittelen lisäämään sitä vain noin 1 dl verran ja 2 dl vettä, sillä kookoksenmaku on aika tuhti ja rasvainen. Tarkkaile, ettei maito kiehu yli. Ota kattila liedeltä, kun kiehahtanut ja lisää kaikki muut ainekset kattilaan – paitsi ceylonin kaneli – ja sekoita sauvasekoittimella. Parhaassa tapauksessa, saat sauvasekoittimella ihanan vaahdon kurkumalaten pinnalle. Ripottele valmiin laten päälle ceylonin kanelia makua antamaan.

Miksi Ceylonin kaneli? 

”Ceyloninkaneli sisältää vain hivenen kumariinia, jota yleisimmin kaupoissa myytävä kassiakaneli sisältää huomattavia määriä. Kumariini on maksalle haitallinen aine, ja jo yksi teelusikallinen tavallista kassiakanelia päivässä sisältää 50-kiloiselle ihmiselle maksimimäärän kumariinia.” –Ruohonjuuri

Tiesitkö, että kanelin antioksidanttisuus on todella korkea. Kaneli sisältää paljon fenoleja, varsinkin erittäin suuren määrän proantosyanidiineja (antioksidantti). Kanelissa on myös paljon:

  • kuitua
  • folaattia
  • betaiinia
  • koliinia
  • K-vitamiinia
  • kaliumia
  • kalsiumia
  • mangaania
  • rautaa

Lähde: Sinikka Piippo – Elinvoimaa mausteista

Tässä hyvin pieni osa kanelin terveysvaikutuksista, vain mainitakseni. 🙂

Tiesitkö tämän kurkumasta? 

”Se on osoittautumassa yhdeksi tärkeimmistä mausteista ehkäisemään vakavia kroonisia sairauksia. Kurkuman juurakossa on kurkuminoideja, monia haihtuvia öljyjä, B-vitamiineja, folaattia, erittäin paljon kaliumia, sekä korkea fenoli– ja antioksidanttipitoisuus.

Kurkuman kurkuminoidien uskotaan ehkäisevän kasvaimia ja niiden kasvua varsinkin suolistossa, ruokatorvessa, mahassa ja ihossa, ja niiden uskotaan edesauttavan maksaa tuottamaan entsyymejä, esim- glutationi-S-tranferaasia, jotka tekevät myrkkyjä vaarattomaksi.” – Lähde: Sinikka Piippo – Elinvoimaa mausteista

Yksi tapa saada kurkuma imeytymään kehoon paremmin, on käyttää kurkumajauhetta ja mustapippuria samaan aikaan, myös yksi parhaimmista tavoista saada kurkuman aktiivisen ainesosan kurkumiinin imeytymään kehoon, on ottaa se pillerin muodossa, joka on sidottu rasvoihin. Yksi hyvä tuote siihen on Biomedin vahva kurkumiini. Jos kuitenkin käytät kurkumaa jauheena ja mausteena, jatka sen käyttöä kuten ennenkin. 🙂 Nämä pillerit ovat vain todella hyvä tapa saada kurkuman aktiivisen ainesosan kurkumiinin imeytymään kehoon, alentamaan kehon hiljaista tulehdustilaa (mikä kaikilla on aina käynnissä) sekä ylläpitämään tervettä kehoa hyvinvoivana. Minulla on Biomedin vahva kurkumiinikapselit joka päiväisessä käytössä.

Jos ja kun käytät rasvoihin sidottuja pillereitä – kuten Biomedin vahvaa kurkumiinia – ota pillerit aina rasvaisen ja proteiinipitoisen ruoan yhteydessä, jossa ei ole viljoja tai viljatuotteita, sillä viljojen kuidut sitovat rasvaa itseensä ja osa tärkeistä ainesosista tulee ulosteen mukana ulos. Rasvainen ja proteiinipitoinen ruoka auttaa kapseleiden ainesoat imeytymään kehoosi paremmin.

Lähde:

Sinikka Piippo – Elinvoimaa mausteista

https://www.ruohonjuuri.fi/kaneli-jauhettu-ceylon-kaneli-ceyloninkaneli-foodin-6430051827051

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *