Näin harmaana ja sateisena päivänä, tämä mehu on ihana auringon pilkahdus ja piristys. Jos sinäkin ikävöit jo aurinkoa, tuo tämä keltaisena loistava mehu auringon tavoin piristystä ainakin mieleesi ja miksipä ei koko kehoosi. 😉 Jos omistat mehustimen/mehuprässin, suosittelen lämpimästi tämän mehun valmistamista.

Olemme tehneet mehua aika usein toisillemme ja olen myös valmistanut sitä siskolleni ja ystävilleni, jotka ovat tykänneet kovin. Ainakin ovat niin väittäneet, sillä ovat olleet minun tarkan valvonnan alaisena. 😉 No, eivät nyt sentään, mutta tykästyivät he kuulemma ihan oikeastikin, sillä ystäväni sanoi rakastuneensa makuun ja poikaystäväni on sanonut, että siitä tulisi meidän vakiomehu purjevenereissuille. Siskoni mielestä maku oli pirtsakka sekä ihanan kesäinen. No, kesäinen se onkin. <3

Mielestäni mehun maku lähenteleekin kesäpäivää ja minut se ainakin saa hymyilemään. 🙂 Siksi mehun nimi onkin Aurinkomehu. Olen valmistanut mehua aina vähän eri raaka-aineilla, mutta yleensä olen tehnyt alla olevan ohjeen mukaisesti. Mehussa kuitenkin oleellisin raaka-aine on kurkuma, sillä se tuo syvää keltaisuutta ja antaa oman makunsa kokonaisuuteen.

Siskolleni olen valmistanut ilman omenaa, sillä hän on niille allerginen, joten omenien tilalle olen laittanut yhden kokonaisen luomuappelsiinin. Joskus olen ananaksen tilalle vaihtanut mangoa. Vaihtoehtoja on siis monia. Olen aina valmistanut kuitenkin raaka-aineista, mikä tuo keltaisuutta ja raikasta makeaa makua.

Kurkuma – se mikä auttaa kehossasi niin moneen, kuten kohentamaan mielialaasi, voi ehkäistä Alzheimerin taudin kehityksen, säännöllinen käyttö auttaa ehkäisemään matala-asteista tulehdustilaa kehossa, voi auttaa erilaisia bakteeri- ja virusperäisten tautien hoitoon, sekä auttaa niin moneen muuhunkin.

 

Aurinkomehu:

(1 kokonainen lasi tai 2 puolikasta)

  • 2-3 kpl luomuomenaa
  • peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
  • 2-3 kpl luomukurkumaa
  • 1 iso siivu luomuananasta

Leikkaa ananaksesta paksu siivu (noin 1/3 osa), leikkaa kuoret pois ja pienemmiksi paloiksi – lisää ananaksen keskus myös mehuun. Leikkaa omenat pienemmiksi ja lisää mehuprässiin, ananaksen, kurkuman ja inkiväärin lisäksi. Voit keksiä ylimääräisistä kuiduista jotain, tai heittää suoraan biojätteeseen.

Siskoni ja minun mehu vierekkäin. Tällä kertaa minun mehussa oli granny smith – omenalajiketta, joka toi enempi vihreää väriä. 🙂 

Eikö olekin hyvää? 🙂 Taidankin valmistaa sitä taas tänään meidän iloksemme.

 

Lähde:

http://www.raikasweb.com/ihmeellinen-kurkuma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *