Ah, kesä! Ei tässä oikein muuta tarvitse sanoakaan. Kesä pitää sisällään niin paljon, mutta tärkeimpiä elementtejä on valon määrä. Se saa ihmiset liikkeelle ja hymyn huulille – siitä aasin siltana tämän postauksen aiheeseen, nimittäin tuoksusuolaan. Ostin vähän aika sitten Kampin Ruohonjuuresta Terre d´Ocin herkullisen tuoksuisen keholle tarkoitetun hunajakuorinnan. Voi että miten paljon tätä kuorintaa tuoksuttelinkaan, sillä niin hyvän tuoksuisesta luonnonkosmetiikasta oli kyse. Sen kuorinnan käytinkin aika nopeasti, joten purkki meni säästöön. Olen alkanut säästämään kaikkia purnukoita, sillä se ne menee aina käyttöön. Yleensä sinne menee kuivattuja villiyrttejä tai mausteyrttejä, joita sitten on ihana käyttää viimeistään syksyllä ja talvella.

Noh, miten tämä herkullisen tuoksuinen ja keholle niin hyvää tekevä Terre d´Ocin hunajakuorinta liittyy tähän suolaan?

Sinne lisäsin tämän tuoksusuolan. Miten se käytännössä tapahtui? Ostin keväällä Plantagenista laventeleita, mitkä istutin ja laitoin kasvamaan meidän pienelle ranskalaiselle parvekkeelle ja nyt ne kukkii kauniisti ruukussa. Saksin ruukusta muutaman oksan kuivumaan, jotka oli kuivuessaan helppo riipiä/ripotella tähän suolaan. Kuivuminen vei alle viikon. Voit myös ostaa valmiiksi kuivattuja laventelin kukkia esimerkiksi Ruohonjuuresta.

Ruusut keräsin pyöräreissun aikana, kun olimme poikaystäväni kanssa pyöräilemässä. Näin valtavan määrän kurtturuusun pensaita, joten nappasin takin taskuun kourallisen ruusun terälehtiä. Oli muuten ihana katsoa kimalaisen puuhaa, kun he kiehnäsivät ruusussa.

Tuoksusuola:

  • kourallinen ruusun terälehtiä
  • kourallinen kuivattua laventelia
  • n. 1-2 dl karkeaa ruususuolaa

Laita ruusun terälehtiä, suolaa ja laventelia kerroksittain niin kauan, kunnes purkki täyttyy. Voit myös kuivattaa ruusun terälehdet, mutta parhaimpina tuoksu säilyy, kun ne lisää tuoreina, jolloin suola imee tuoksun itseensä. Kun purnukka on täysi, sekoita suolaa aina välillä, mutta jätä kansi auki, kunnes terälehdet ovat kokonaan kuivuneet suolan sekaan. Voit käyttää tuoksusuolaa myös rauhoittavana ja ihoa hoitavana jalkasuolana lämpimän veden seassa.

Lisäsin päälle kuivumaan vielä ruiskaunokin kukkia. Tästä tuoksusuolasta tuli kyllä niin kukkainen ja kesäinen. 🙂

Ihanaa kesää <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *